باشگاه تراکتورسازی یکی از باشگاه های خوب و پرطرفدار فوتبال ایران است که قدمتی طولانی دارد! در این بخش از فروشگاه اینترنتی برادران اسپرت قصد داریم به معرفی و بررسی لباس های تاریخ تراکتورسازی | از گذشته تا به امروز بپردازیم و شما را با سبک های مختلف لباس این باشگاه آشنا کنیم. با این حال اگر شما علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، با ما همراه باشید. همچنین اگر علاقه مند به تهیه و خرید لباس تراکتورسازی هستید می توانید به فروشگاه اینترنتی برادران اسپرت مراجعه کنید.
تاریخچه باشگاه تراکتورسازی تبریز + بررسی لباس های تاریخ تراکتورسازی
باشگاه فوتبال تراکتور در سال 1349 در شهر تبریز پایه گذاری شده است، در ابتدا مالکیت این تیم را کارخانه تراکتورسازی برعهده داشت، ولی در سال 1388 این مالکیت به سپاه جمهوری اسلامی ایران واگذار شد، اما درسال 1397 محمدرضا زنوزی مطلق این باشگاه را خریداری کرد و بزرگ ترین اتفاق در این باشگاه رقم خورد.
تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز، در بین هوادارانش به «تراختور» معروف است. برخی هم آنها را با «گرگ های سرخ »خطاب می کنند.
رنگ پیراهن باشگاه تراکتور از بدو تاسیس به رنگ قرمز ساده بود، اکنون نیز بدون هیچ تغییر رنگی، قرمز است؛ همچنین پیراهن دوم این تیم سفید و پیراهن سوم به رنگ سیاه در نظر گرفته شده است.
سال 1350 تا 1360
در سال 1350 مدل پیراهن این تیم یقه دار بوده است و روی سینه هر بازیکن نوار سفید رنگی کشیده شده بود، این لباس تا سال 1356 به همین نحو وجود داشت تا اینکه در سال 1356 پیراهن این تیم به پیراهن آستین بلند تغییر کرد و یقه پیراهن هم به یقه گرد بسته تبدیل شد.
در سال 1354 تیم تراکتور به جام تخت جمشید صعود کرد ولی تیم شانزدهم شد و سقوط کرد. بعد از یکسال دوری از لیگ فوتبال، آنها در جام تخت جمشید درسال 1356 شرکت کردند و پنجم شدند.
این باشگاه در جام حذفی 1356 که اولین جام حذفی بود، به فینال راه پیدا کرد؛ و متاسفانه در بازی اخر نتیجه را به ملوان بندر انزلی واگذار کرد و نایب قهرمان شد.
در دهه 1360 بخاطر وقوع جنگ جهانی لیگ فوتبال تعطیل شد ولی بازی های استانی برقرار بود؛ در این دهه بازیکنانی از جمله: احمد شیخ لاری، حسین قوی فکر، غلامرضا باغ آبادی و … بازی می کردند. در این دوره تیم تراکتور به فینال لیگ استانی قدس راه پیدا کرد اما از تیم اصفهانی شکست خورده و دوم شد.
از سال 1388 تا کنون
در سال های 1388 تا سال 1393 لباس اول تراکتور پیراهن، شورت ورزشی و جوراب قرمز یک دست بوده و فقط روی آستین های لباس نوار باریک سفید رنگی نقش بسته بود. همچنین لباس دوم این تیم در این سال ها معکوس لباس اول در نظر گرفته شده بود؛ ناگفته نماند که این تیم در فصل 88-87 با مربیگری فراز کمالوند و با اسپانسری سپاه پاسداران به لیگ برتر صعود کرد.
تیم فوتبال تراکتور با معرفی لباس های ورزشی خود برای نوزدهمین دوره لیگ برتر، به یکی از منحصر بفردترین تیمها تبدیل شد.
کیت تیم تراکتور در سال 1398 با طرح راه راه درحالیکه جلوی لباس هاشور خورده و با دو رنگ زرشکی تیره و روشن طراحی شده است. لوگوی آدیداس در وسط قرار گرفته و سمت راست پیراهن لوگوی هواپیمایی آتا هک شده؛ سمت چپ پیراهن لوگوی باشگاه تراکتور قرار گرفته است. شورت ورزشی مشکی و جوراب قرمز هم زیبایی این کیت ورزشی را دو چندان کرده است. و در این لباس فقط فونت پشت پیراهن نسبت به لباس قبلی تغییر نکرده است. این طرح شباهت زیادی به لباس تیم قره باغ آذربایجان داشت.
تراکتورسازی هفت فصل در لیگ دسته اول بازی کرد و در این فصل ها فقط یک بار به مرحله پلی آف رسید، اما موفق به صعود نشد؛ سرانجام در فصل 87-88 و با سرمربیگری فراز کمالوند به لیگ برتر صعود نمودند.
برای سال 1400-1399 لباس های تیم تراکتور با برند آدیداس تهیه شده بود، پیراهن اول رنگ زمینه قرمز و یقه و لوگو های روی پیراهن سفید و سه خط در پهلو با رنگ سفید نمایان بود. لوگوی سمت راست آدیداس و لوگوی سمت چپ برند باشگاه تراکتورسازی تبریز بود، که این همان لباس قرمز آرسنال است. و لباس دوم این تیم در این فصل پیراهن سفید با آستین های نصف سفید و نصف قرمز و لوگو های چاپ شده به رنگ سفید طراحی شده همچنین دور یقه هم قرمز رنگ در نظر گرفته شده بود.
همین طرح پیراهن لباس دوم این تیم در فصل قبل بوده با این تفاوت که رنگ زمینه سفید و رنگ لوگوها قرمز بوده است.
در سال 1399 برای فینال جام حذفی که بین دو تیم استقلال و تراکتورسازی برگزار شد، لوگوی شرکت سرمایهگذاری توسعه آذربایجان در وسط لباس نقش بسته بود.
لباس های تاریخ تراکتورسازی
لیگ بیستم
تراکتوریها همچنان از برند شرکت آدیداس استفاده می کردند، طرح لباس لیگ بیستم تراکتور ساده و به رنگ قرمز در نظر گرفته شده بود و پیراهن دوم هم رنگ سفید داشت همچنین تفاوت لباس این تیم در لیگ بیستم، وجود نقش هایی در قسمت آستین این لباس بوده است. و لباس گلر این تیم هم رنگ مشکی آدیداس بوده است.
خداحافظی تیم تراکتور با برند آدیداس:
تبم فوتبال تراکتور که در این سالها از برند آدیداس استفاده می کرد؛ در لیگ قهرمانان آسیا از لباس جدید خود رونمایی کرد، رنگ پیراهن مثل همیشه قرمز و وسط آن برند هواپیمایی آتا نقش بسته بود همچنین پایین پیراهن اشکال هندسی به رنگ سفید دیده می شد و لوگوی باشگاه در سمت چپ پیراهن چاپ شده بود.
افتخارات باشگاه تراکتورسازی در این سالها:
- 2 عنوان قهرمانی جام حذفی
- 2 عنوان نایب قهرمانی در لیگ
- عنوان سومی در لیگ
- 2 عنوان قهرمانی در منطقه
- 2 عنوان قهرمانی در استان
- 1 عنوان نایب قهرمانی در استان
- 1 عنوان قهرمانی در جام سردارا شهید آذربایجان
- 1 عنوان در جام ملیز هندوستان
باشگاه تراکتورسازی تبریز در گذشته تماشاگرانی در داخل تبریز داشت، اما امروزه هواداران این تیم به سراسر آذربایجان و برخی شهر های دیگر کشیده است. در سال 88 هواداران تراکتور پس از راهیابی به لیگ برتر، حضور پرشماری در ورزشگاه آزادی و در برابر تیم های تهرانی داشتند.